Старши треньорът на Марек Дупница – Танчо Калпаков, остана доволен след успеха с 2:1 на неговия отбор срещу Спартак Варна в откриващ кръг мач във Втора лига. Калпаков призна, че дупничани не са се прицелили категорично за място в efbet Лига, но футболистите искат да побеждават всеки един мач.

„Отдадеността и себераздаването на играчите правят така, че „Бончук“ дае крепост. Искахме да излезем агресивни и да „вкараме“ публиката в мача. За щастие, това сработи. Имахме шанса да вкараме първи гол. Накрая на първото полувреме имахме ситуация, в която можеше да поведем. Знаехме силата на Спартак Варна – един от най-добрите отбори в групата. Съумяхме да им се противопоставим успешно. През второто не искахме да им даваме да влязат в игрови ритъм. Нашата идея беше след злощастния мач с Литекс, то днес да победим на всяка цена и да се върнем към победите. Планът ни сработи“, каза Калпаков.

„Имаме идея да вадим поуки от всяка среща, ръководството успокои играчите. Ние продължихме с позитивните си игри и показахме удоволствие в играта. Искахме днес да се покажем сред най-силните отбори в групата. Най-важно беше през второто да не им позволяваме ритъма. С Литекс не ни се получи това“, продължи Калпаков.

„Не ни е на дневен ред класиране в елита, но отборът иска да бие всеки мач. Докъдето стигнем, дотам. Срещу дубъла на Лудогорец отиваме в Разград и ще опитаме да се надиграваме. Ако имаме шанс и късмет, ми се иска да победим отново“, завърши Танчо Калпаков.