Наставникът на Марек Танчо Калпаков остана доволен от победата на неговия отбор над Добруджа с 2:1 в двубой от Втора лига, който увеличи драстично шансовете на тима от Дупница да играе в efbet Лига догодина.

"Честитя победата на момчетата, трябва да сме благодарни и цялата дупническа общественост, това са хора с характер. Нормално е да има спадове, но успяваме да излизаме всеки един мач да се надиграваме и да искаме да спечелим. Днес нашият отбор беше с по-голям характер. Бе тежък двубоят, нямаше много футболни достойнство. Всеки мач се играе за победа. Имаме вероятно най-скромния бюджет от топ 6, но това не ни спира", започна той.

"Ако спечелим промоция, оставаме здраво стъпили на земята, не съм аз човекът, който да решава. Разчитаме на едни и същи хора, искаме същото ниво. Няма да спра да вярвам на тези момчета. Това са характерите, които водят отбора напред", добави специалистът.

"Психологическото предимство бе на страната на противника, но имаме непримирим характер и дух, като това показахме. Мечтая отборът да побеждава във всеки един мач. От известно време сме упреквани, че ще подаряваме или даваме някого, но просто не можем да сме топ във всеки мач, но се градим с колектив и отборен дух. Дупница е виждала много легендарни мачове и футболисти. Радваме се, че правим нещо положително", завърши Танчо Калпаков.