Монтана победи с 2:1 Марек у дома в среща от 19-ия кръг на Втора лига. Тимът на Николай Митов трябваше да прави обрат, след като Николай Ганчев даде аванс на дупничани в 43-ата минута. Малко преди това Димитър Буров беше пропуснал дузпа. В 76-ата минута Владислав Цеков изравни, а в добавеното време на второто полувреме Александър Тодоров донесе успеха на тима от "Огоста". 

Така Монтана прекъсна серията си от четири мача без победа и излезе на трето място във временното класиране с 33 точки. Марек вече е четвърти с точка по-малко. 

Първото интересно положение дойде в 5-ата минута. Тогава Николай Ганчев опита късмета си от далечна дистанция, но вратарят на Монтана улови без проблем. В 12-ата минута Георги Божилов отправи удар, който Васил Симеонов си помисли, че излиза в аут, но вместо това топката срещна гредата, след което напусна очертанията на терена. 

Малко след това Ричард Сила беше изпуснат от защитата на Марек, навлезе в наказателното поле, където падна след съприкосновение с Боян Стойнев. Дузпа обаче не беше отсъдена. В 26-ата минута Франк Ландри опита силен удар от далечна дистанция, но Константин Костадинов улови. 

В 32-ата минута пред дупничани се откри страхотна възможност за гол. Николай Ганчев проби отдясно и намери Валери Йорданов, който беше оставен непокрит на точката за изпълнение на дузпа. Йорданов отправи удар, който беше в обсега на Васил Симеонов и вратарят спаси. 

В 37-ата минута Монтана получи дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Георги Божилов. Димитър Буров застана зад топката и отправи удар в десния ъгъл, който беше спасен от Костадинов. Трима футболисти на домакините атакуваха избитата топка, но нито един от тях не успя да нанесе хубав удар, а след това стражът на гостите улови пред голлинията. 

В 40-ата минута Буров получи в наказателното поле и отправи силен удар в близкия ъгъл, но вратарят на гостите успя да спаси. Три минути по-късно Марек поведе. Николай Ганчев получи страхотен извеждащ пас от своята половина, надбяга двама централни защитници и останал сам срещу втараря с хладнокръвен удар вкара за 0:1. 

Втората част започна с две добри възможности за Монтана. Първо Костадинов изби удар от няколко метра на Емил Янчев. След изпълнението на корнер се получи разбъркване пред вратата на гостите, при което нито един играч на Монтана не успя да нанесе удар. 

В 63-ата минута домакините направиха нов сериозен пропуск. Беманга напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Сила от няколко метра не успя да намери очертанията на вратата. 

В 75-ата минута по-добрата игра на домакините даде резултата. Димитър Буров получи отляво и центрира в наказателното поле, където Владислав Цеков беше изпуснат и с глава от 5-6 метра не остави шансове на вратаря за 1:1. 

Монтана стигна до пълен обрат в третата минута на добавеното време на втората част. Тогава защитата на Марек не изчисти добре центриране отляво. Топката попадна в Александър Тодоров, който с шут от над 25 метра матира Костадинов за 2:1. 


Монтана - Марек 2:1

0:1 Николай Ганчев (43)

1:1 Владислав Цеков (75)

2:1 Александър Тодоров (90+3)

Монтана: 30. Васил Симеонов, 15. Богдан Костов, 5. Денис Динев, 14. Димитър Буров, 18. Костадин Илиев, 24. Емил Янчев, 22. Стефан Каменов, 23. Антон Тунгаров, 7. Ричарс - Стивън Сила, 6. Франк Есума, 20. Кевин Беманга

Марек: 21. Константин Костадинов, 32. Александър Башлиев, 9. Росен Йорданов, 5. Боян Стойнев, 44. Христо Каймакански, 71. Димитър Илиев, 14. Александър Близнаков, 77. Милен Иванов, 94. Георги Божилов, 8. Валери Йорданов, 10. Николай Ганчев