Одобрен е проектът за ремонт на стадион „Бончук“ в Дупница, твърди largoto.bg . Проектът е на обща стойност 2 400 000 лв. и включва цялостна реконструкция на спортното съоръжение. 

 

В най-кратки срокове предстои да се изготви тръжната документация и да се избере фирма изпълнител. Това ще трябва да направи Община Дупница, чиято собственост е стадион „Бончук“. Проектът включва цялостен ремонт на съоръжението. Предвижда се подмяна на терена, с изграждане на дренаж и поливна система. Ремонт на съблекални, съдийска стая и други помещения. 

Предвижда се и ремонт на козирката, която също е компрометирана. Ще се ремонтира и самата „чашка“ на стадиона, пистата, както ще бъдат поставени и нови седалки. Ако процедурите вървят в срок, може да се наложи отборът на Марек да доиграе първенството на Втора лига в друг град. 

 

"Всичко е въпрос на процедури и срокове. Но вероятно Марек ще изиграе някои от мачовете си от това първенство на друг стадион, за да започне ремонтът на „Бончук“. Сега топката е в полето на Общината“, коментираха запознати с проекта.