Последният мач от осмия кръг в родната Втора лига видя успех с 1:0 за Марек Дупница срещу Марица Пловдив.  Единственият гол в дуела падна в 42-ата минута, когато Димитър Панталеев се разписа и на практика донесе трите точки за дупничани в срещата.

Успехът прати Марек на 11-ото място във временното класиране във второто ниво на футбола у нас и дупничани вече са с 10 точки, а Марица е седми с три повече. След паузата за национални отбори пловдивчани приемат Литекс Ловеч, а Марек има визита на Созопол.

Първите минути на „Бончук” не показаха сериозни ситуации пред двете врати, но в 16-ата Панталеев напредна отляво и даде успореден пас за Димитър Атанасов, който не успя да засече топката.

Малко след това Мариян Тонев падна в наказателното поле на Марек, но реферът не посочи бялата точка, като се видя, че нарушение в тази ситуация няма.

В 42-ата дупничани откриха резултата, след като Евгений Илиев вдясно видя вдясно Близнаков. Той достави центриране за Панталеев в наказателното поле на Марица и той откри – 1:0.

В 51-ата минута пък Вешев нахлу в наказателното поле на Марек и стреля, но топката се отби в страничния стълб на вратата на Младенов.

В 78-ата пък Маламов пробва да затрудни Пламен Младенов с удар от дистанция, но доста неточно.