Марек победи с 3:1 Черноморец в отложен мач от 18-ия крът във Втора лига. Срещата трябваше да се проведе вчера, но заради тежките метеорологични условия се състоя 24 часа по-късно. С успеха тимът от Дупница се изкачи на третото място във временното класиране, измествайки Монтана.
 
Домакините влязоха по-здраво в мача, но не успяваха да създадат опасни положения пред вратата на съперника. Пет минути преди почивката обаче поведоха след автогол. След центриране отдясно на Веселин Любомиров, Петър Генчев заби топката под гредата в собствената си врата за 1:0.
 
В началото на второто полувреме “акулите” натиснаха, но пропиляха три положения за 10 минути. Противно на логиката Марек удвои в 65-ата минута чрез Александър Близнаков. Вратарят на Черноморец Димитър Тодоров улови върната от негов съотборник топка около точката на дузпата и реферът даде непряк свободен удар, който беше реализиран за 2:0. 180 секунди по-късно дупничани сложиха точка на спора, след като Даниел Гогов завърши контраатака за 3:0.
 
Силите на гостите стигнаха само до почетно попадение в 73-ата минута чрез Олексей Геловани, който засече с глава центриране от корнер за 3:1.