По време на лятната си подготовка Марек ще играе контроли с отбори от елита и от Втора лига. Дупничани стартират проверките още тази събота (17 юни), като съперник ще бъде израелски тим. По всяка вероятност спарингът ще се изиграе в София. 

За 24 юни е планирана контролна среща с отбор от efbet Лига - Локомотив (Сф). "Железничарите" също са предявили желание проверката да се състои в столицата. На 28 юни Марек ще срещне тима на футболистите без договори, които по традиция са водени от екснаставника на дупничани Румен Стоянов.

Марек ще има две проверки и с тимове от Втора лига. На 1 юли е спарингът с дубъла на ЦСКА 1948, който е актуалният първенец на втория ни ешелон. "Червените" държат да приемат Марек на националната футболна база "Бояна". 

На 8 юли дупнишкият отбор ще премери сили със Септември (Сф), който пък изпадна от efbet Лига. От щаба на Марек заявиха, че има вероятност отборът да играе контрола и с елитния Арда. Такава проверка би се състояла на 5 юли, но все още е под въпрос заради сгъстената програма на кърджалийци.