С група от 24 футболисти, между които няколко юноши, Марек почна подготовка. Преди първата тренировка на стадион "Бончук" отец Радослав отслужи водосвет, а домакинът Васил лисна вода за късмет на футболистите, изведени от капитана Александър Близнаков.

На заниманието стана ясно, че по треньорско решение от отбора е освободен централният нападател Георги Божилов. Друг нападател - Симеон Димитров, също напуска, като сам е предпочел да се раздели с тима. От тренировката по здравословни причини отсъстваше и Иван Калайджийски, но още утре той ще се присъедини към отбора. Припомняме, че още преди Нова година с Марек се разделиха Иван Влахов, Джордж Николов и Кристиян Любенов.

Засега единственото ново попълнение е Румен Сандев, за последно играл в Струмска слава. Желанието на треньорското ръководство е да бъдат привлечени още двама или трима нови футболисти. Подготовката традиционно ще премине при местни условия, като ще бъдат изиграни шест контролни срещи. При хубаво време първата проверка със Спартак Плевен ще се играе в Дупница.

Първата тренировка на Марек за годината посетиха двайсетина привърженици, присъстваха и ръководните фактори и спонсори на клуба.