Селекционерът на България - Илиан Илиев, отчете, че отборът трябва да работи върху самочувствието си по време на футболните дуели. Това се случи на летище "София", след като "трикольорите" се завърнаха от турнира FIFA Series, провел се в Азербайджан. Обратният полет, по подобие на предния, също закъсня заради проблеми с багажите.

„Мисля, че за първи път се събрахме в повече време и по-спокойна обстановка. Направихме една сериозна тренировка, мач, възстановяване и подготовка за следващия. Имаше не лоши неща, но и неща, които да се оправят“, каза Илиев.

„В ситуацията, в която ни е футбола, трябва да поощряваме и малкото добри неща. Във вчерашния мач имаше огромно желание от всички, добри моменти, но и не толкова добри. Добрите моменти трябва да бъдат повече“, допълни той.

startphoto.bg
45 снимки

„Трябва да работим върху самочувствието и контрола на топката. Вчера, когато играхме с висока преса имаше малко разделяне на линиите. Това голямо желание да пресираме, трябва да го изтъкнем като позитив. В мачовете, които ни предстоят в Лигата на нациите, ще има моменти, в които ще търсим головете и ще пресираме високо, за да спечелим групата“, допълни Илиев.

Той коментира и смяната на позицията на Валентин Антов, който през втората част заигра като вътрешен халф, като изтъкна, че футболистът е играл на тази позиция, а с контузията на Илия Груев и извършването на 1 смяна отборът е спечелил две позиции.

АНКЕТА: Как оценявате представянето на България срещу Танзания и Азербайджан?