Марек посреща Левски в мач от 1/16-финалната фаза на турнира за Купата на България. Двубоят на стадион „Бончук“ стартира в 13:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще имате възможност да проследите всичко най-интересно от срещата в Дупница.

Домакините, които се намират на 12-ата позиция във Втора лига, ще искат да поднесат една от големите изненади в тазгодишното издание на турнира и да отстранят именития си съперник. Треньорът на тима Васил Павлов няма да може да разчита на трима от основните си футболисти в лицето на Джордж Николов, Димитър Илиев и Евгени Тунтев. В Марек се завърнаха сенегалските футболисти Яя Соу и Хюсеин Кейта, но едва ли ще вземат участие срещу Левски. На разположение на треньора след наказание се завръща Христо Каймакански.

От своя страна президентът на Марек Цветан Видински коментира очакванията си преди 1/16-финалната среща от турнира за Купата на България срещу Левски. „Не вярвам Левски да ни подцени, защото за тях Купата е доста важна“, обяви Цветан Видински.

„Със сигурност няма дойдат на „Бончук“ с юношите. Имат нов треньор, който със сигурност няма да иска да се изложи. За нас, както казах и преди, най-важни са срещите от първенството, защото целта ни е да се задържим в групата. Със сигурност обаче няма да се изложим и ще се постараем да направим хубав мач. Все пак срещата ще се дава по телевизията. Ще дойдат и много хора по трибуните“, продължи той.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов се очаква да направи някои промени за днешния двубой, след като призна, че с проблеми са Николай Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов.

"Не мисля, че сме в позиция да подценяваме някого. Смятам, че всякакъв вид несериозност в този мач вможе да ни създаде проблеми. Всеки мач трябва да играем на максимум. Всеки отбор срещу, който се изправяме играе мотивирано срещу нас. Трябва да бъдем на максимум. В последните години нямаме спечелен трофей или Купа, че да подценяваме. Ние като клуб с история и традииции единственото, което можем да си поставим като цел е спечелването. Би трябвало да играем с всички сили да спечелим Купата", заяви Стоилов преди двубоя.

Левски може да се уповава на традицията, след като в 14 двубоя срещу Марек в този турнир не познава поражението, след като е спечелил 11 от тях и три мача са завършвали при равенство.