Наставникът на Марек Тенчо Тенев беше доволен от нулевото реми с Литекс в 21-ия кръг на А група. Старши треньорът на дупничани отбеляза, че спечелената точка е важна преди всичко в психологически план за неговите футболисти, които трябва да си повярват, че могат да постигат позитивни резултати и срещу най-силните в елита.

„Най-вече си бяхме поставили като задача да научим футболистите да играят и да се борят за всяка точка, за всяка педя терен. Това ни липсваше преди. Още в Пловдив показахме някои неща, днес си заслужихме точката. Биткаджийска точка, бих я нарекъл. Затворихме пространствата пред Литекс. Беше важно за самочувствието на момчетата да повярват, че могат да играят и да печелят точки“, коментира Тенев.

„Милен Лахчев е сигурен в центъра на защитата, но имаше неразположения преди мача както той, така и Тошко Колев. И двамата са основни футболисти. Съумяхме да ги заместим добре, Кавдански и Виячки се справиха в защита. Няма как да съм недоволен.“

„С пускането на Лахчев исках да помогна на хората от халфовата линия, пък и той се включва опасно при статичните положения. За този мач статичните положения бяха основно оръжие, но за следващите искам повече самочувствие и да правим атаки от игрови ситуации. Важно е да сме по-спокойни и по-отпуснати. Тук срещу доста силни отбори спечелихме точки, сега трябва да наблегнем на мачовете при гостуванията. Нека не ни подценяват“, допълни специалистът.