Късна драма донесе повече от важни три точки за Марек в битката му за оцеляване в А група. Дупничани надделяха с 1:0 над Славия на своя стадион "Бончук", а победното попадение падна в 92-та минута. 

Тогава Рангел Абушев с мощен шут препарира Марио Кирев и доближи тима си само на три точки от спасителната зона. Последният над чертата засега е родният му тим Локомотив Пловдив. 

Мачът започна по-добре за домакините, които още в 3-та минута можеха да открият чрез Тодор Колев, но ударът му беше уловен от вратаря. Само четири минути по-късно и Павел Петков не можа да вкара от хубава ситуация, при положение, че беше излъгал Фердинад Касаи, но прати топката в аут. 

Единственото чисто положение в мача дойде в 10-та минута. Тогава капитанът на Марек Милен Лахчев стреля от сравнително далечна дистанция, но уцели горната греда на Марио Кирев. При добавката Тодор Колев стреля слабо с глава и не можа да се разпише. 

Славистите се поокопитиха едва около 15-та минута, когато дойде и първият им шанс. Тогава Жереми Манзоро излезе сам срещу вратаря на Марек, но стреля право в тялото му и не успя да открие резултата. 

След това мачът влезе в руслото на битката, грубите влизания, постоянните нарушения и хаотичните отигравания. До почивката малко повече шансове имаха гостите от София, които обаче не успяха да оползотворят двата си шанса, открили им се в 30-та и 32-та минути, когато Манзоро и Петър Атанасов не успяха да преодолеят Емил Михайлов. 

През второто полувреме и малкото положения намаляха драстично. Първият удар към една от двете врати след подновяването на играта дойде едва в 63-та минута, когато Рангел Абушев стреля, но прати топката в аут. 

Славистите опитваха с постепенни атаки да затрудняват Емил Михайлов, но липсваха точните удари към него. В случаите, в които имаше такива, те бяха прекалено слаби и стражът се справяше с тях. 

Така се стигна до последните десет минути, в които имаше няколко спорни ситуации. В тях на два пъти домакините претендираха за дузпи - веднъж за игра с ръка на Жереми Манзоро, втори път за нарушение на вратаря срещу Рангел Абушев. И двата пъти обаче реферът прецени, че няма дузпи. 

Славистите също имаха претенции за дузпа в 85-та минута, когато Ради Василев се откъсна в наказателното поле на Марек и падна, но нападателят получи жълт картон за симулация.

Този мач вървеше към заслужен хикс, но всичко в него беше решено в 92-та минута. Тогава Мартин Димитров намери Рангел Абушев пред наказателното поле и бившият играч на Локомотив Пловдив с красив удар от ждроб не остави шансове на КИрев - 1:0. 

Така дупничани събраха 17 точки и са само на три от спасителния бряг. Славистите си остават девети с 26 точки и не изглеждат заплашени от изпадане, но със сигурност им тежи този провал.