Старши треньорът на Марек Антон Велков призна, че е бил изненадан от плахото поведение на отбора си през първото полувреме при загубата от Славия с 1:4 в първия кръг на А група. Специалистът обаче отчете, че след почивката дупничани са играли далеч по-добре след паузата.

„Очаквах отборът да е притеснен, няма какво да крия. Цяла седмица трябваше да упражняваме нещо, което в подготовката въобще не сме правили. Аз обаче мисля, че отборът го възприе това нещо. Всички видяхте тактическата ни схема и как играем“, каза Велков.

„Нямахме хора, които да заменим в този момент, и това беше най-важното. При всички положения, не очаквах да бъдем толкова стресирани и стъписани. Това, което казах в съблекалнята, е, че щеше да ми бъде много трудно да обясня играта ни, ако не беше второто. Тогава показахме това, което можем и което трябва да правим. В крайна сметка след такава игра през вторите 45 минути не мисля да се чувствам неудобно било от големия резултат или каквото и да било. Искам да виждам Марек такъв, какъвто го видях през втората част“, завърши специалистът.