Марек спря успешната серия на Левски и с бойка игра изтръгна равенство 1:1 от "сините". Дупничани откриха резултата в 62-ата, последваха две дузпи за Левски. Първата пропусна Гаджев, а с втората Миро Иванов донесе точка за столичани. 

Изключително нервно и с множество инциденти протече първото полувреме  в мача   Двубоят бе спрян за няколко минути в 17-ата, тъй като фенове на Левски влизаха на стадиона през оградата. След това между тях и местните привърженици възникна напрежение.

Съдията Георги Игнатов имаше много работа и вдигна общо 9 жълти картона, 7 за домакините..

В 62-ата минута Златко Бонев бе изведен в пеналта на Левски и успя да вкара за 1:0 в полза на Марек. Преди попадението остана съмнение за игра с ръка на футболист от Марек при паса, която съдията вероятно прецени като неволна. 

Няколко минути след това Борислав Николов избута във въздуха Аниете в пеналта и съдията отсъди дузпа за Левски, но вратарят Михайлов спаси удара на Гаджев.

В 79-ата минута обаче последва втора дузпа за Левски след игра с ръка на Виячки в пеналта. Мирослав Иванов я реализира за 1:1.

След инцидентите по трибуните пък се оказа, че 400 полицаи от Дупница са били ангажирани с пазенето на бюлетините за изборите утре, но впоследствие бяха повикани на стадиона, за да овладеят обстановката

После след няколко минути двубоят бе възобновен от съдията. Поуспокоиха се феновете на "сините" и обстановката бе овладяна.

Впоследствие до почивката футбол почти не се игра. Играта бе много накъсана от нарушения. Футболисти на домакините на няколко пъти лежаха на тревата и им бе оказана медицинска помощ.

На всичкото отгоре след края на 7-минутното продължение двата отбора се сдърпаха на терена при вече спряна игра. Минев и Гаджев от Левски, Ники Николов, Лахчев и Димитър Илиев получиха жълти картони в ситуацията след края на полувремето. 

Второто полувреме се игра нормално, с оглед обстановката по трибуните, но отново с много нерви и събития на терена.

Левски имаше голови възможности чрез Краев и Домовчийски, но и двама пропуснаха с глава отблизо след слаби удари.

Така се стигна до гола на Марек, вкаран от Бонев. Малко след това Гаджев изпусна дузпата, или може би вратарят Михайлов я спаси. Втората дузпа за "сините" обаче беше точно изпълнена от Миро Иванов.

Така Левски пропусна да продължи възхода си и добрата си серия от победи, включително над шампиона Лудогорец в предния кръг. 

Всичко, което се случи на терена, можеше да следите в рубриката Директно на Gong.bg, в ефира на Диема, както и по Дарик радио!

МАРЕК - ЛЕВСКИ 1:1

Марек: Емил Михайлов, Борислав Николов, Емил Виячки, Милен Лахчев (к), Мартин Димитров, Димитър Илиев, Димитър Андонов, Кристиян Петков /59-Марио Близнаков/, Еньо Кръстовчев, Златко Бонев /84-Светослав Диков/, Крум Бибишков

Левски: Пламен Илиев, Веселин Минев, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Пламен Крумов, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Роман Прохазка /46-Домовчийски/, Владимир Гаджев (к), Луис Педро /73-Мирослав Иванов/, Антонио Аниете

Голмайстори: 1:0 Бонев 62, 1:1 М. Иванов 79-дузпа