Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов ще избира между Емил Ангелов и Джайеоба за поста централен нападател за мача срещу Марек в неделя. Наставникът заяви за Гонг, че това се налага заради контузията на Валери Домовчийски.

„Като изключим проблемите на Валери всички останали играчи са здрави, но ще изчакам още ден да видим как върви възстановяването на националите и ще преценим кой от тях ще участва”, каза Стоилов.

„На този етап е по-важно да спечелим мача с Марек. Веднага след това ще започнем подготовка за дербито”, допълни още наставникът.

„Диано вече от два-три дни тренира на по-добро ниво. Ще му дадем шанс да покаже своите възможности. Само от него зависи дали ще играе в Левски или не. Той трябва да се притеснява за своето бъдеще, а не ние”, коментира състоянието на Диано Стоилов.

Наставникът изрази недоволството си от неподходящото време на лагерите на юношеските формации, което според него пречи на работата му: „Голяма част от младежите отсъстват, защото са по лагери. Така не можем да следим тяхното състояние. Трябва да се намери по-точно време за лагери за юношите.”

Станимир Стоилов коментира и изявите на българския национален отбор по футбол: „Безлично представяне. Личеше една несигурност и нерешителност. Отборът трябваше да играе много по-спокойно. Най-важното е да се извадят най-точните изводи от случилото се.”

Наставникът на „сините” заяви категоричното си мнение, че Христо Стоичков не бива да бъде сменян точно в този момент: „Според мен не е време за треньорски смени. Има си хора, които ръководят футбола и те ще вземат решението.”

„През следващия месец всички играчи ще вземат участие в мачовете и ще трябва да се докажат, защото навлизаме в нов ритъм на игра”, допълни още той.