Старши треньорът на Марек Стоян Коцев бе извън себе си от радост след победата на неговия отбор над ЦСКА. Наставникът изрази бурно емоциите си като след последния съдийски сигнал целуваше тревата на стадион „Бончук”.

Коцев заяви: „Не мога да не съм доволен, мисля, че ги надиграхме в тази среща, бяхме по-добрият отбор. Играхме тактически много правилно. За спасяване да не говорим, има още мачове, когато свърши първенството, тогава ще кажа дали сме се спасили.”

Капитанът на Марек Янек Кючуков сподели мнението на своя треньор: „Отдавна чаках Марек да победи някой от лидерите, грандовете. Мисля, че го заслужихме абсолютно,” заяви Кючуков. „Ние си вярвахме тайничко отначало, знаехме, че ще е трудно, но според мен проблемите ни са от наказани и контузени. Иначе щяхме да сме над шесто място досега. Искам да играем до края така навито и ще говорим за спасение след последния мач.”

Президентът на дупничани Йордан Андреев ще раздава премии за успеха на Марек над ЦСКА. Той разкри обаче, че е обявил допълнителния стимул едва след мача, а не преди него. „Марек няма проблеми с финансите,” бе категоричен Андреев, по известен като Клеопатрата. ”Вероятно не сте в час,” отговори той на въпроса на журналист от Гонг за финансовите проблеми на тима.