Бившият футболист и треньор на Марек Анжело Кючуков заяви, че бъдещето на клуба е в местните момчета. Той е категоричен, че трябва да се мисли за школата на отбора, а не толкова за А група.

Г-н Кючуков, как ще коментирате представянето на Марек в А група?

-   Представянето е по-добро от това което аз очаквах, като точков актив. В Марек има само няколко футболисти, които могат да играят успешно в А-група, на останалите тавана им е Б-група, без да ги обиждам. Това са възможностите ни в момента. Някои твърдят, че А-група е слаба, но и за това ниво са нужни играчи. Сега слушам какви ли не обвинения и много твърдят, че са разочаровани, но явно не искат да проумеят реалността, а тя е, че не сме са А-група. Да, Марек не играе добре, но с този потенциал толкова. Феновете правилно искат разговор за бъдещето на клуба, но в този момент трябва да се обединим и всички да работим за това бъдеще. Това което се постигна до тук е направено с много труд и трябва да продължим, но след като си направим изводите. Скандали не ни трябват.

-   Какво трябва да се промени?

-    Нека повторя отново. Първо трябва да разберем, че не сме за А-група в този и вид от 12 отбора и с оглед състоянието на Марек. На нас ни липсват не само футболисти, но и куп други неща. Според мен вече трябва да се замислим сериозно за следващия сезон, който ще бъде в Б-група. Трябва да започнем да обиграваме отбор за втория ешалон съставен от млади футболисти, такива които искат да играят за Марек. Тези които искат само пари да ги търсят другаде. Клубът трябва да оцелее финансово и спокойно в Б-група да развием и школата си, да изградим база, да създадем наши футболисти и когато всичко това стане и ако има пари вече да мислим за А-група. Сега не бяхме готови.

-    Трябва ли да има рокади в клуба?

-    Зависи какви. Според мен треньор трябва да бъде Янек Кючуков. Сега много хора ще кажат, че говоря това защото ми е братовчед, но не е така. Янек има нужните качества и най-вече хъс за работа. Мойте уважения към Тенчо Тенев, но той не е от тук, не познава обстановката и не мисля, че е подходящ. Янек може да постигне много с млади момчета. Иво Паргов прави всичко по силите си, за да осигури финансиране и да създаде организация в клуба, но не може сам да се справи със всичко, трябва да му се помага.

-      Какви са плановете на Анжело Кючуков?

-      Те са свързани с школата на клуба. Искам да се занимавам с децата. Всички видяха как един турнир в Швеция повдигна самочувствието на дечицата и запали още много да се запишат в школата. Благодаря още един път на Актавис за това което сториха. Ако оправим базата си и продължим да работим упорито с децата след време те ще ни донесат много радости. Бъдещето на Марек е в местните момчета. Сега трябва да мислим за школата си, а не толкова за А група.