Ботев Враца изпусна Марек Дупница в контролен мач, изигран днес в Сандански. 

Двата тима завършиха 1:1, като повечето чисти положения бяха пред вратата на елитния тим, но врачани ги изтърваха. С по един пропуск се отчетоха дошлите на проби опитни играчи Николай Маринов (в чиято биография вече има престой в елитната футболна група с екипа на Ботев) и централният нападател Огнян Стефанов, който е играл за Пирин Гоце Делчев и втородивизионен гръцки тим. 

Двубоят се игра при силен вятър, което постави на изпитание и двата тима. Контролата започна зле за Ботев, който получи попадение от нищото. 

В 10-ата минута Еньо Кръстовчев опита да центрира, но силният вятър обърна топката в мрежата зад Христо Митов. 10-ина минути по-късно Альоша Илиев изравни с добавка, след като шут на негов противник беше отбит от вратаря на дупничани. 

До почивката врачани имаха още две възможности, които бяха пропилени. На вратата на Ботев пък цял мач изкара Христо Митов, който се отличи с ефектни и сигурни изпълнения и с което отчая нападението на елитния тим..

През второто полувреме Ботев беше по-дейният отбор, но пропуските на Николай Маринов и Огнян Стефанов ги лишиха от заслужена победа. Равенството срещу Марек беше първото реми за врачани през зимната подготовка, като освен него Ботев Враца спечели 3 и загуби 2 от контролите.