Наставникът на Марек Тенчо Тенев остана доволен от представянето на играчите си в мача с Левски. Те паднаха с 1:3 и продължават да са на шест точки от спасението. Но треньорът похвали момчетата си за старанието срещу именития съперник.

"Изравняването ни беше добре дошло и трябваше второто полувреме да имаме повече смелост, за да вземем нещо от този мач. Трябваше да ограничим грешките си, но не успяхме. Вторият гол на Левски реши всичко."

"Не мога да не съм доволен от футболистите, които положиха старание, играха футбол. Понякога се получава, понякога не. Липсваше ни малко самочувствие и смелост. Левски дори и с втория състав си е Левски", сподели Тенев.

Той призна, че сметките му са били объркани заради двете принудителни смени преди почивката. Тогава пък се появи голмайсторът за домакините Димитър Димитров,който замени Еньо Кръстовчев.

"Смените ни объркаха сметките, но това е футболът. Хубаво е, че момчето, което влезе, Димитър Димитров, показа самочувствие и вкара. Определено ни липсват головете, с 10 гола имаме 17 точки. Ако можехме да си реализираме всички положения, щяхме да имаме и повече точки", сподели Тенев.

Треньорът на Марек обяви още, че битката за оцеляване не е приключила и ще иска от играчите си да се борят до самия край на първенството. Те изостават на шест точки от Локомотив Пловдив. 

"Казвам им на момчетата да играят. Все пак имаме шанс, има още мачове. Ако се преборим за следващите точки, ще е добре за самочувствието на играчите. Не трябва да мислим, че сме се предали, играем до самия край."

"Момчетата трябва да вярват повече в себе си, те могат повече. Като ни поведоха, направихме някои хубави неща, което показва, че имаме напрежение в играчите. Благодарим и на малкото фенове, че са на стадиона", сподели още Тенев.