Старши треньорът на Марек Тенчо Тенев заяви, че всеки отбор си има слабост и ЦСКА не е изключение от това. Той обаче допълни, че за дупничани мачовете с Левски и ЦСКА са много по-различни като настройка, защото това са грандовете на българския футбол.

„Независимо от състоянието ни в момента трябва да печелим точки, за да се спасим. Излизаме, за да победим и да печелим точки. Трябва да сме концентрирани, мобилизирани, да играем добре и да спазваме това, което знаем за ЦСКА. Всеки един отбор си има силни и слаби страни. В мачовете срещу Монтана и срещу Славия тези неща си проличаха“, заяви Тенев.

„Мачът с Левски е като с този с ЦСКА. Левски и ЦСКА са грандовете в първенството. Лудогорец са с игрово предимство над всички, защото играят в Шампионска лига и не успяхме да се противопоставим. Едно е да играеш срещу Лудогорец, а друго срещу Левски или ЦСКА. Настройката е друга“, допълни още Тенев.

„Наясно съм какво трябва да подобрим. Трябва да подобрим организацията на игра, мисленето на играчите и на нас като ръководство. Трябва да сме сигурни, че може да направим следващата крачка – задържането и оставането на Марек в А група. Важни са мачовете срещу преките конкуренти, защото, ако там удариш, удряш двойно. Мачовете с лидерите са за самочувствие и да се убедиш, че не си чак толкова далеч от истината“, каза още треньорът на дупничани.

„Мачът ЦСКА – Лудогорец наистина не бе на високо футболно ниво. Там имаше битка, но и това влиза в графата за футбол. Сега и около нашия мач се създава истерия. Все пак играят първия срещу предпоследния. Чак пък от такава истерия няма място. Марек трябва да чака такива мачове – като Левски и ЦСКА. Те са за самочувствие. Наистина ние няма какво да губим от този мач. Само може да спечелим“, заяви още пловдивчанинът.

„Червените“ гостуват на Марек в неделя 30 ноември. Двубоят е от 13.15 часа и ще можете да го гледате на живо в Gong Play и да следите развитието на мача минута по минута в Gong.bg. Мачът ще бъде предаван пряко по Диема и в ефира на Дарик радио.