Усилени заключителни дейности кипят на "Бончук" преди първия домакински мач на Марек в "А" група с Хасково, съобщава zadupnitsa.com. Двубоят е в събота и очакван с огромен интерес от местните фенове, които от 7 години не бяха гледали своите в групата на майсторите. Над 50 работници и доброволци се включиха в започналото от днес монтиране на 3 000 седалки, които ще бъдат готови за събота.

"Ако трябва ще работим и през нощта, но в събота ще имаме образцов и красив стадион", закани се един от доброволците, дошли да помагат. Целият сектор "Слънчев бряг" ще се увеличи откъм седалки, като такива ще бъдат монтирани и от страна на официалната трибуна. Най-десният сектор, който е откъм лечебницата пък ще бъде покрит с реклама на "Актавис", което ще внесе още повече колорит на стадиона.

Няма част от стадиона или терена, където да не са извършвани ремонтни дейности. Проверката на БФС преди седмица остана доволна от видяното и не случайно даде лиценз на "Бончук" за "А" група.

Футболистите на Марек пък отсъстваха днес от Дупница, тъй като играят в късния следобед контрола с израелски отбор на терена на "Царско село" в София. Това е генерална репетиция преди срещата на новаците.