„Предполагам, че треньорът на гостите Вили Вуцов е изразил някакви съжаления за този мач. Смятам, че това, което правим в момента е върхът на нашите възможности в този вид, в който сме. Изключително сме затруднени. Трябва да кажа, че отборът бе дебалансиран, заради контузии. Единственото, за което съжалявам е, че Ботев показа, че е един наистина добър отбор, а ние доказахме, че независимо от трудностите от всякакво естествено можем да се противопоставяме. Смятам, че е леко несправедливо, че при толкова положения да спечелим тази точка с гол от дузпа“, коментира старши треньорът на Марек Тони Велков след равенството 1:1 с Ботев Пловдив в 9-я кръг на А група.

„Трябва да кажа, че в Дупница нямаме нито един мач, от който да се срамуваме. Класата на отбора трябва да се вдига, трябва да се работи. Не става от днес за утре, но това поведение на футболистите е нещото, върху което да стъпим, за да нямаме разочарования. Аз лично съжалявам, че завършихме наравно, защото възможностите този път пред нас бяха огромни за отбелязване на гол“, каза още Велков и добави:

„Футболистите най-добре си дават сметка какво означават тези пропуски. Всеки има периоди, в които това нещо му се случва. Други решения в момента няма. Не отричам, че и Ботев имаше ситуации, но при 1:0 имахме чисти възможности. Като обобщение на положенията, естествено, че трябва да съжаляваме. Ангел Русев е доста опитен футболист и доста добър. Тази позиция, в която е той, е леко нетипична. Той влезе с огромно желание, но мачът придоби доста силов характер и изискваше доста тичане. Ние действително пуснахме още един нападател, което говори за нашето желание да вземем мача. За мен е важно какво прави отборът на терена. Това, което показва отборът, като характер, на мен ми допада. Аз си имам моя характер и той не винаги е този, който вие виждате, когато говоря. Може би треньорът на гостите определи най-добре нашия тим преди мача, като каза, че имаме две лица. Трябва да поработим. Имахме доста сериозен разговор с отбора през седмицата и все пое своята отговорност.“