Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов даде интервю за Дарик радио ,в което говори за състоянието на отбора преди старта на първенството, за възможността да бъдат освободени някои футболисти, за това къде ще играе марек срещите си, дали в Дупница, или в Перник? Той не пожела да разделя дупнишките фенове като такива на волейболния Марек и такива на футболния отбор.

„Не бих казал,че Марек е в оптимално състояние преди началото на първенството, откровен е Паргов. Не съм обнадажден.Въпреки,че разполагаме с голяма бройка футболисти, не бих казал,че показваме нещо кой знае колко впечатляващо. За това има и обективни и субективни фактори. Голяма част от футболистите играят с някакъв страх в контрола, в която не бих казал,че Левски играе с кой знае каква агресия. Това не ми харесва и трябва да го променим.Голяма част от футболистите, които разходиха фланелката срещу Левски, едва ли ще останат. В това съм убеден. Може да останем с 20 човека, но трябва да се знае, че футболистите, които влязат в първия мач е трябва да се бият за Марек. Това , което видях срещу Левски не ми хареса.Категорично ще има хора, с които ще се разделим. В момента има само един играч с договор с Марек.Останалите тепърва предстои да подпишат. В контролите едни и същи показваха и добри и лоши игри,така че ще се разделим с някои играчи.”

Дошлият на проби чужденец не впечатли старши треньорът Антон Велков, какво е мнението за него на Иво Паргов?

„Той дойде във вторник , но се вижда, че е неподготвен, категоричен е Иво Паргов.Ние едва ли ще имаме толкова време да му дадем да се подготви. Той не е тренирал от дълго време.Въпреки впечатляващата му визитка, едва ли ще имаме два месеца за да го подготвим.”

Има ли ентусиазъм в Дупница около завръщането на Марек в А група? И какво предстои на отбора до първия мач за първенство, когато Марек гостува на Славия, събота 19 юли от 18.30 часа?

„Надявам се в Дупница да го има този ентусиазъм, очаква Паргов.Надявам се , защото отборът дълги години не е бил в А група.Извървяхме пътя от А окръжна до А професионална група много бързо. Надявам се да не изпарим ентусиазъма на хората от Дупница с лоши игри от наша страна.От нас зависи да влезем още от първия кръг възможно най- мобилизирани. Така да се представим, че във втория кръг, когато сме домакини и ако играем в Дупница, да зарадваме хората с една добра игра.”

Вариантът Марек да домакинства в Перник остава ли, или се прави всичко възможно да се посрещне Хасково в Дупница?

„Естествено,че правим всичко възможно да домакинстваме в Дупница, категоричен е Паргов. Но имаме вече договор с общинското ръководство на Перник за стадиона там. Ще заявим вторият ни мач за там, ако евентуално не бъде одобрен стадиона ни.Не искам да се случва и затова на „Бончук” се работи денонощно.Иска ми се с Хасково да играем в Дупница.”

Иво Паргов е убеден,че в следващата контрола срещу Сапарева баня всички, които играят ще се представят добре.

„Срещу Сапарева баня ще играем перфектно, счита Иво Паргов. В това съм убеден, но това не може да ме убеди,че футболистите, които впечатлят в този мач ,заслужават да играят за Марек.Предстои ни с Тони Велков в четвъртък да проведем сериозен разговор, в които да стигнем до консесус кои футболисти да задържим. Тези, които останат ще трябва да играят на сто процента от възможностите им. Ние не сме клуб с огромни финансови възможности, но на тези ,на които им се дава поле и шанс за изява в А група, ще трябва да се раздават на сто процента.”

Осигурен ли е финансово Марек за предстоящото му участие в А група?

„Нямаме финасови проблеми, убеден е Паргов. През цялото време на мача бях с кмена на град Дупница и президента на клуба. Те са изключително сериозни хора. Представителите на Актавис също са сериозни. В неделя имаме пътуване с кмета на Дупница господин Чимев до Швеция, където ще проведем там разговори със спонсорите. В негово лице и в лицето на хората на Активис мисля, че Марек няма да има финансови проблеми.”

Иво Паргов не пожела да разделя любовта на привържениците към волейболния и футболния отбор на Марек.

„О, не бих искал да ги деля, категоричен е Паргов.Марек е вече име и във волейбола, трикратен шампион. Не бих ги делил. Дупничани трябва да се радват и на малкото, което имат, защото един 20 хиляден град има шампион на България, а голям град като Бургас няма. Трябва и малкото, което имаме в Дупница да го ценим.”