Отборът на Марек взима бивши футболисти на Пирин ГД, за да подсили отбора. Още след приключване на лагера в Банско наставникът Антон Велков бе категоричен, че ще иска поне двама или трима нови, с по-голям опит.

По този начин в Дупница идва нападателят на „неврокопчани“ Марио Близнаков. След като отборът му остана без лиценз и за Б група, и отиде при аматьорите, опитният нападател от днес на практика е играч на Марек.

В Дупница идва и централният защитник Николай Николов. Той също е от Гоце Делчев и си тръгна от местния Пирин през септември миналата година, и доигра сезона в Монтана.

До последно бранителят се опитваше да си уреди трансфер в Армения, но след поканата на Марек очевидно е размислил.

Изпълнителният директор Иво Паргов потвърди трансферите и на двамата футболистите.

За Марек предстои контрола утре с Левски в Правец, като и двамата могат да дебютират тогава. В този подготвителен период Марек игра и срещу ЦСКА, като загуби с 1:2, а в досегашните проверки новакът в А група има само загуби и едно равенство с Черно море.

Колкото до Пирин ГД - отборът на практика остана без футболисти, след като дори един от младите таланти - Илко Карапетров - отиде на проби в новака в Б Група Локо Горна Оряховица.