Отборът на Литекс се наложи с 3:0 над Марек в последен мач от 10-я кръг на А група. Головете в срещата бяха дело на Уилмар Джордан и Георги Минчев, който бе точен на два пъти.

Мачът премина сравнително спокойно, с чувствително превъзходство за домакините от Ловеч, които със спечелените три точки излязоха на второ място в класирането с 19 точки. Толкова има и Левски, но той е трети, заради по-добрите показатели на „оранжевите“. Марек е 10-и с 8 пункта.

Дебют за тима от града на люляците направи Емил Петров, който се появи на терена в края на срещата.

Първото полувреме премина под абсолютната диктовка на домакините от Литекс, които така и не успяха да намерят верния път към вратата на Марек, въпреки създадените положения. Дупничани бяха значително прибрани, като предимно се бранеха и трудно изнасяха топката.

Още в първите минути „оранжевите“ започнаха да натискат, като Армандо Ваюши опита късмета си в 3-ата минута, но ударът му бе твърде неточен. Малко след това, грешка в отбраната на Марек позволи на Уилмар Джордан да овладее и да стреля, но в аут. С напредването на времето, Литекс спретна още няколко опасни атаки, а с основни заслуги в тях се откроиха Ваюши, Джордан, Румен Руменов и Милчо Ангелов. Възпитаниците на Красимир Балъков застрашиха противниковата врата и при няколко статични положения, но и при тях Емил Михайлов опази мрежата си „суха“. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство, а с подновяването на срещата през втората част, ловчанлии продължиха да редят атаки.

Едно от най-чистите положения в срещата за „оранжевите“ дойде в 51-ата минута. Ваюши пусна хубав пас към Джордан, а той стреля твърде неточно, от около 2 метра, над напречната греда.

В 60-ата минута гостите от Дупница останаха с човек по-малко. Денис Пидев извърши глупаво нарушение, като задържа откъсващия се Румен Руменов и получи втори жълт картон, след като в началото на вторите 45 минути бе получил първото си официално предупреждение.

В 72-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Литекс, след центриране от корнер. Милчо Ангелов стреля, но Михайлов изби, Ангелов опита нов удар, но отново без резултат.

Две минути по-късно Литекс излезе напред в резултата. Джаксън Менди подаде на дясно към Страхил Попов, който центрира в наказателното поле, а там Уилмар Джордан се извиси над всички и с глава насочи топката във вратата за 1:0.

4 минути преди края на срещата ловчанлии удвоиха аванса си. Георги Минчев, който се появи на терена като резерва бе изведен сам срещу вратаря. Стреля, топката първо срещна левия стълб, след това рикошира в десния, за да акостира в мрежата на Марек за втори път – 2:0.

В последните минути на мача, в даденото от съдията продължение, Георги Минчев покачи на 3:0, след като с хубав удар извън границата на наказателното поле с десния крак прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите, оформяйки класическия резултат.