Салим Керкар и Жуниор Мапуку отбелязаха поредните си попадение със „зелената фланелка“ и донесоха победата на Берое с 2:1 срещу Марек в контролна среща, която се игра на изкуствения терен на спортен комплекс „Берое“ в Стара Загора.

Берое имаше тотално превъзходство срещу своя съперник през първото полувреме, докато през втората част играта се поизравни. 

Берое бързо успя да намери път към вратата на Марек и поведе в 16-та минута. Елиаш центрира в наказателното поле на дупничани, където футболист на Марек се размина с топката и тя попадна в Салим Керкар, който бе оставен непокрит, сам срещу Веселин Цветковски и от 7-8 метра нямаше проблеми да вкара.

Савио Нсереко получи контузия в областта на слабините в 17-та минута и бе заменен принудително от Атанас Зехиров.

Берое отбеляза своя втори гол в мача в 18-та минута, когато Салим Керкар изведе Жуниор Мапуку зад защитата на Марек. Мапуку овладя топката с гръб към вратата, след което се обърна и с мощен удар я изпрати неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Веселин Цветковски.

Берое продължи да доминира и в 31-та минута Валдемар Боровски центрира по земя, Елиаш пропусна топката за Гоерги Костадинов, който стреля от движение от границата на наказателното поле на Марек, но Веселин Цветков се намеси решаващо и изби в корнер. Три минути по-късно Игор Джоман изведе Мапуку зад отбраната на Марек. Той стреля, но Цветков успя до някаква степен да парира удара, след което защитник на гостите изби топката пред гол линията.

Една от малкото възможности пред Марек бе в 38-та минута, когато Тодор Колев овладя дълъг пас по лявото крило и центрира в наказателното поле на Берое, където Мартин Димитров засече с глава, но топката мина на сантиметри от лявата греда на Илко Пиргов.

Антон Огнянов стреля опасно от фаул в 48-та минута, но топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Емил Михайлов.

Берое организира отлична атака в 51-та минута, когато Иво Иванов намери с перфектен пас Жуниор Мапуку зад гърба на отбраната на Марек. Нападател остана очи в очи срещу Михайлов, но не успя да го преодолее и вратарят успя да избие в корнер. В 61-та минута Жуниор Мапуку отне топката в половината на гостите и подаде на Атанас Зехиров, който бе сам по дясното крило. Зехировнахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, но топката мина на сантиметри в страни от вратата на Емил Михайлов.

Футболистите на Марек организираха добра атака в 72-та минута, Крум Бибишков изведе Мартин Димитров в наказателното поле на Берое, а той стреля, но в аут.

Марек отбеляза почетното попадение в срещата в 81-та минута, когато Крум Бибишков стреля от границата на наказателното поле на Берое и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Илко Пиргов.

Берое приема Лудогорец на 15 февруари от 13 часа на стадиона под Аязмото в първия осминафинален двубой между двата отбора за Купата на България.

Берое: 23. Илко Пиргов - 19. Валдемар Боровски, 6. Иво Иванов, 3. Владимир Зафиров (46' – 5. Танко Дяков), 28. Веселин Пенев - 27. Игор Джоман, 70. Георги Костадинов - 92. Савио Нсереко (21' – 18. Атанас Зехиров), 21. Елиаш Да Силва (56' Калоян Динев), 26. Салим Керкар (46' – 7. Антон Огнянов) - 30. Жуниор Мапуку

Марек: 1. Веселин Цветковски, 13. Борис Николов, 14. Милен Лахчев, 2. Мартин Кавдански, 3. Емил Виячки, 4. Илиян Гаров, 16. Димитър Петков, 8. Мартин Димитров, 10. Еньо Кръстовчев, 11. Крум Бибишков, 21. Тодор Колев