Близо 40 привърженици на Марек присъстваха на срещата, организирана от фен клуба с ръководството на футболния клуб. В една от залите на стадион Бончук феновете се видяха и поговориха с част от ръководството на отбора.

В залата бяха изпълнителният директор Иво Паргов, старши треньорът Тенчо Тенев, помощник треньорът Дани Белчев и футболистът Емил Виячки.

Преди срещата на Бончук четиримата бяха при кмета на Дупница инж.Методи Чимев, където бе и президентът на клуба Стойчо Милев и представители на УС. След срещата на високо ниво  Иво Паргов запозна привържениците с част от разговора с Методи Чимев и заяви, че оценката на УС за представянето на отбора до момента е задоволителна, но според него е относително добро.

„Марек ще продължи участието си в А група и няма да се разпада. Няма да развяваме бялото знаме. Ръководството на клуба не се отказва да търси допълнително финансиране, което да гарантира стабилност. Разбирам кмета Методи Чимев и знам, че Общината е в трудно положение и има да се грижи за много неща, а не само за футбола. Имаме обаче някои гаранции от там.“ зяви Иво Паргов.

На срещата се разбра, че е много вероятно през зимата клуба да се раздели с някои футболисти.

Групата привърженици дори решиха да не използват повече абонаментните си карти. За да бъдат полезни, макар и с малко, те ще си плащат за билет за всяко домакинство.

Въпросните фенове изразиха надежда повече техни съмишленици  да последват примера им. От фен клуба призоваха хората да посещават мачовете на Марек, като по този начин ще помагат финансово.

Темата около решението на БФС да глоби клуба за "съмнения за черно тото" също  бе повдигната, но всички са убедени, че външни фактори се опитват да пречат на отбора в борбата му за оставане в елита и от там идва и тази атака.

Марек е на 11-о място с 12 точки, на само една от другия борещ се за оставане – Славия.