Човек повече, заради изгонването на Камен Хаджиев в 78-ата, и трима тарани на терена не стигнаха на Марек дори за точка като домакин на Локо Сф. Железничарите победиха с 1:0, благодарение на гола на Ранджелович с глава в 12-ата минута.

Това е и първата победа на Локо Сф като гост през този сезон. Железничарите имат вече 11 точки, а Марек остава със седем.

Двубоят бе и своеобразен сблъсък между двама специалисти и бивши играчи от школата на Локомотив Сф, каквито са Антон Велков и Димитър Васев. Сега първият от тях води Марек, а вторият е начело на родния си Локомотив.

Локомотив Сф поведе в 12-ата минута. Тогава бе отсъден пряк свободен удар встрани от вратата на Марек. Най-напред Милен Василев изгуби топката в средата на терена, а после извърши нарушението, след което Локо Сф стигна до гола.

Топката бе центрирана в пеналта и високият Марко Ранджелович заби топката с глава в мрежата на домакините за 0:1. При гола останаха и леки съмнения, че може и играч на домакините сам да я е насочил към мрежата си.

Очевидно недоволен от грешката на Милен Василев при попадението на гостите, Антон Велков го замени още в 37-ата минута с втори типичен таран. Освен Бибишков, в игра се появи и Еньо Кръстовчев.

През първата част играта бе относително равностойна, но гостите сториха най-важното – отбелязаха гол във вратата на Марек.

Опасен фаул в 52-ата минута постави на изпитание Божидар Митрев и защитата на Локо Сф. От границата на наказателното поле Кръстовчев стреля в стената, а при добавката и Близнаков стори същото.

В 60-ата минута Локомотив Сф можеше и да увеличи аванса си. Бранеков пресече един пас и сам започна контра за гостите, след което изведе Генов в добра позиция. Макар и под ъгъл, Генов стреля добре, но и вратарят Михайлов се прояви отлично и спаси.

Марек извърши принудителна смяна в 63-ата минута, когато контузилият се Мартин Димитров бе сменен от Димитър Димитров.

Домакините заиграха с трима типични централни нападатели и в 69-ата минута Еньо Кръстовчев уцели гредата на вратата на Локо Сф. Минута по-късно и Димитър Андонов отправи опасен удар, но на сантиметри от вратата на гостите.

В 78-ата минута Камен Хаджиев получи втория си жълт картон в мача и Локомотив Сф трябваше да доиграе двубоя с човек по-малко.

В 80-ата минута обаче Даниел Генов можеше да реши окончателно мача в полза на Локо Сф, но останал сам срещу Михайлов, стреля в ръцете на вратаря на Марек.

В самия край на мача Влади Романов излезе сам срещу вратаря Михайлов, но стражът успя да се хвърли в краката му и да хване топката. После и Трифонов пробва да се възползва от разредената защита на домакините, но стреля встрани от вратата.

Проследихме мача на живо в Gong.bg и по Дарик радио.

МАРЕК – ЛОКОМОТИВ СФ 0:1

МАРЕК: Емил Михайлов, Милен Лахчев, Николай Николов, Димитър Илиев, Борислав Николов, Димитър Андонов, Мартин Димитров /63-Димитър Димитров/, Милен Василев /37-Еньо Кръстовчев/, Петър Тончев, Крум Бибишков, Марио Близнаков

ЛОКОМОТИВ СФ: Божидар Митрев, Камен Хаджиев, Марко Ранджелович, Александър Бранеков, Елтон Дош Рейш, Антонио Ливраменто /85-Траян Траянов/, Евертон Джилио-Том, Иво Иванов, Даниел Генов, Владислав Романов, Ламжед Шехуди

Голмайстор: 0:1 Ранджелович 12

Червен картон: Хаджиев 78